Forædling

SCHROLL forædlingsafdeling blev etableret i 2007, hvor de første kryds af hortensia blev gennemført. Hvert år opsættes en lang række kryds, der resulterer i mere en 20.000 frø, der potentielt alle bliver nye hortensiasorter.
Ud af de mange nye sorter udvælges kun en meget lille del, der går videre gennem et årelangt testforløb.


Målene med forædlingen er mange. SCHROLLs sorter udvælges efter mange forskellige parametre. Det æstetiske er naturligvis første og meget vigtige parameter, men efterfølgende testen hvert enkelt sort for en lang række egenskaber, der er vigtige for at få en succesfuld plante.
Plantesundhed, holdbarhed og hårdførhed er alle meget vigtige parametre.


Hvert år introduceres nye hortensiasorter fra SCHROLL, der hver især er testet og har opnået en samlet testvurdering, der ligger over andre sammenlignelige sorter.
Samtidig er sorterne testet for egenskaber, der er vigtige i forhold til en effektiv og moderne hortensiaproduktion, med alt hvad det indebærer i forhold til formering, drivning, pakning og transport.


Der krydses hvert år i retning af nye egenskaber, og derfor vil SCHROLLs ambition også i fremtiden at være markedsførende inden for nye spændende hortensia-sorter.

Fordling