Vores sorter

Gennem egen forædling har SCHROLL udvalgt en række sorter, som vi producerer og afsætter engros.

Se hele vores sortiment af egne sorter.

Alle SCHROLL sorter er udvalgt ud fra en ambition om, at vores Hortensia skal være så smukke og holdbare længst muligt. Vi arbejder hele tiden på at udvikle nye sorter, der er bedre en de allerede eksisterende sorter på markedet.
SCHROLLs sorter har generelt rigtig holdbarhed, og er velegnet både som indendørs og som udendørs potteplante. En Hortensia fra os tåler frost, og kan derfor stå ude hele året. 
De fleste SCHROLL sorter er af typen Hydrangea Macrophylla, og primært de såkaldte "Mopheads" men har også et mindre antal "Lace Cap"-typer. Alle SCHROLL sorter er testet og udvalgt således at de er tilpasset det danske klima bedst muligt. 

Alle markedsintroducerede sorter beskyttes via CPVO, som er det Europiske sortsmyndighed, der sikrer forædlere rettigehederne til egenudviklet genetik. Se CPVO 
CPVO logo gray

Generelt er SCHROLLs sorter kendetegnet ved, at have så kompakte i vækst som muligt. Dette er med til at mindste forbrug af kemikalier for at holde planterne i de rette størrelser. Ligelede er flere sorter særligt velegnet til en bestemt pottestørrelse. og kan man se forskellig genetik alt afhængig af pottestørrelse.

Vores sortiment er under konstant udvikling, og ændrer sig derfor fra år til år. Farvemæssigt spænder det fra hvidt, pink/rosa og rødt til blå og lilla i forskellige nuancer. Vi har hele tiden fokus på nyudvikling, hvorfor vi også har tofarved sorter, sorter med sorte stængler og dobbeltblomstrende sorter.

foraedling blomst

Hvert år præsenterer vi nye sorter fra vores egen forædling til vores sortiment. Disse sorter er nøje udvalgt, hvor innovationstanken og ambitionen i forædlingsarbejdet indeholder et fokus på at skabe smukkere og stærkere planter til glæde og gavn for såvel forbruger som gartnere. Den fortsatte forædlingen fokuserer på en lang række af egenskaber så som: farver, robusthed/kompakthed, holdbarhed og evnen til at knopsætte, dvs. kvalitetsforbedring helt bredt. Det er den evige stræben efter nye og bedre hortensiasorter.

Generelt bør en Hortensia pottes op i en stor krukke eller plantes ud i haven i almindelig pottemuld. Planten trives bedst i fugtigt drænet jord, da rødderne ikke tåler vedvarende vand. Er planten mere end 1 år gammel kan den med fordel gødes i foråret. Det anbefales at den udplantede Hortensia dækkes over for vinteren for at undgå sen frost i foråret.

Læs evt. mere under vores generelle pasningstips

mariolla

 

Kontakt os

Mariolla Dolleris Schroll

+45 28 47 90 50